KNR lancerer nyt aktualitetsprogram med fokus på politik

'Qiviarfik', hedder KNRs nye TV program, som sendes første gang mandag den 30. oktober 2017 klokken 20.00.
Sofia Geisler, Qiviarfik Foto © : KNR
30. oktober 2017 09:17

Vært og tilrettelægger for programmet er den garvede journalist Sofia Geisler. I Qiviarfik vil hun få to faste kommentatorer til at gå bagom og perspektivere aktuelle dagsordner.

Målet er at gøre det daglige mylder af nyheder mere overskueligt og give indsigt i de bagvedliggende processer, som den gængse nyhedsformidling normalt ikke beskæftiger sig med.

Det ene faste panel vil bestå af:

  • Paviaaraq Heilmann, tidligere Siumut medlem af Naalakkersuisut, direktionen i Royal Greenland A/S og KNAPK. P.t. sekretariatschef for pensionsselskabet SISA. 
  • Kuupik Kleist, tidligere Inuit Ataqatigiit medlem af Folketinget, Inatsisartut og Naalakkersuisut, og tidligere formand for Inuit Ataqatigiit samt Naalakkersuisut. P.t. konsulent/rådgiver for Inuit Circumpolar Council, TANBREEZ Mining Greenland og North Atlantic Protein.

Det andet faste panel vil bestå af:

  • Daniel Thorleifsen, uddannet historiker fra Aarhus Universitet, direktør For Grønlands Nationalmuseum & Arkiv, valganalytiker ved flere valgudsendelser.
  • Sten Lund, uddannet Cand. Scient. Adm. Fra Ilisimatusarfik, p.t. researchkoordinator i Namminersorlutik Oqartussat, og valganalytiker ved flere valgudsendelser.

I KNR glæder vi os til at komme i gang, siger nyhedschef, Mikkel Bjarnø Lund:  

  • Vi synes det er et scoop, at vi har fået to indsigtsfulde og garvede politikere som Paviaaraq og Kuupik med på ideen. Vi er sikre på, at de med deres solide erfaring kan hjælpe vores seere til en større indsigt i de bagvedliggende politiske processer samt, at de med deres indsigt kan være med til at forklare og perspektivere aktuelle politiske dagsordner og beslutninger. Vi håber, at befolkningen vil tage godt i mod programmet.

Emnerne i de første programmer vil primært være fra vores egen politiske verden. På sigt vil programmet dog også kaste sig over udenlandske politiske dagsordner og deres konsekvenser for Grønland.

Programmet vil i første omgang blive sendt hver mandag til og med den 4. december 2017.  'Qiviarfik' vil være grønlandsksproget, men vil blive tekstet på dansk.