KNR-direktør er bekymret over TELEudfald

Udfaldene i KNRs sendinger bekymrer mediets direktør, Karl Henrik Simonsen.
24. juli 2017 09:57

Udfald vil nemlig være meget uvelkomne, hvis der skulle ske en naturkatastrofe eller andet, hvor der er behov for hurtige informationer.

- Jeg kan være bange for, at hvis det her fortsætter, så har vi ikke en sikker kanal til at meddele borgerne, hvis uheldet er ude. Og det synes ikke er betryggende for os, siger Karl Henrik Simonsen, om udfaldene i KNRs sendinger.

LÆS OGSÅ TELE bedes informere bedre

KNR er forpligtiget til at udsende meddelelser af beredskabsmæssig betydning, som det gjorde da Nuugaatsiaq og Illorsuit blev ramt af en tsunami, og i de efterfølgende evakueringer.

Ud over KNRs direktør har Kelly Berthelsen også udtrykt sin bekymring.

Det er til at forstå, siger kommunikationsdirektør i Tele, Arnakkuluk Jo Kleist.

LÆS OGSÅ Radio- og TV-signal driller Tele-Post

- Vi tager selvfølgelig bekymringen meget alvorligt og kan godt forstå den. Vi gør, hvad vi kan for at sikre de forbindelser, som vi skal sikre, og også for at løse de her udfordringer, siger Arnakkuluk Jo Kleist, og fremhæver, at det er tale om periodiske problemer, altså at der er perioder, hvor sendingerne ikke fejler noget.

Hun fremhæver også, at der er andre måder at komme ud med meddelelser.

LÆS OGSÅ Stadig udfald i udsendelser

- Når det er, at der sker sådan nogle tilfælde, så er det, udover at bruge KNR radio og tv, så bruger vi for eksempel også Aasiaat radios forbindelser til at komme ud med meddelelser, sagde Arnakkuluk Jo Kleist.

Det er endnu uklart, hvornår de tekniske problemer bliver løst.

LÆS OGSÅ TELE-POST beklager problemerne med internettet