KNAPK vil gerne have synliggjort fiskernes rettigheder i lovgivningen

Fisker- og Fangerorganisationen KNAPK understreger nu i en åben henvendelse til samtlige landets partier, at arbejdet på en ny fiskerilovgivning nu færdiggøres, og at de hjemmehørende fiskeres rettigheder synliggøres i loven.
26. november 2014 07:24

Formanden for KNAPK, Henrik Sandgreen slår fast, at de grønlandske fiskere med licens til fiskeri skal have førsteprioritet ved tildelingen af kvoter til fiskeri i grønlandsk farvand - og det gælder både i det kystnærre og det havgående fiskeri.
 
Samtidig kræver han også, at der sættes en stopper for tildelingen af kvoter til postboks-selskaber med adresser her i landet.

LÆS OGSÅ KNAPK vil sælge indhandlingsanlæg uden krav

- KNAPK vil på det skarpeste gøre det klart overfor de kommende medlemmer af Inatsisartut og ikke mindst de kommende medlemmer af Naalakkersuisut,  at arbejdet til stadighed tager udgangspunkt i de hjemmehørende fiskeres  præferencer samt - og ikke mindst - at fiskere skal kunne henvende sig til myndighederne på deres eget sprog - En opgave, der bør løses allerførst af det kommende Naalakkersuisut for at realisere den egentligt suverænitet i Grønland, anfører KNAPK's formand Henrik Sandgreen.