Klimaportal opdateret og moderniseret

Vidste du, at klimaforandringerne får vandstanden til at falde omkring Grønland i fremtiden, selvom den stiger i resten af hverden? Så Grønland bliver større, mens nogle stillehavsøer vil forsvinde?
Foto © : climategreenland.gl
02. november 2017 09:42

Lige meget om du vidste det eller ej, så er der nu en mulighed for at blive klogere på klima, drivhusgasser og smeltende is.

Departementet for Natur og Miljø har nemlig netop opdateret og moderniseret hjemmesiden Climate Greenland, der skal hjælpe alle med at blive klogere på klimaforandringerne.

Klimaportalen er både på grønlandsk, dansk og engelsk og har forskellige tilpasninger alt efter om man er borger, kommune, erhverv eller skal bruge portalen til undervisning.

Hjemmesiden skal blandt andet give overblik over de områder, hvor Grønland bliver berørt at det forandrede klima og hvad forskellige sektorer gør for at tilpasse sig forandringerne.

Herudover findes information om fremtidsscenarier for klimaet i Grønland, faktuelle oplysninger om Grønlands udledning af drivhusgasser og Grønlands internationale klimasamarbejde.

Der er også kontaktoplysninger til relevante personer og organisationer og andre relevante klimarelaterede hjemmesider.