Klar tale i Inatsisartut-afstemning - Aqqaluks Plads afvist

Kun tre procent af de borgere, som har deltaget i Kommuneqarfik Sermersooqs afstemning om placeringen af en ny parlamentsbygning, synes, den skal bygges på Aqqaluks Plads.
Skrevet af Camilla Dam
03. september 2014 09:05

Af de 2880 deltagere i net- og rundspørgen, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for hovedstadskommunen, er der kun 74 personer, som har stemt på Aqqaluks Plads.

Og det får borgmester Asii Chemnitz Narup til at afvise den plads som byggemulighed.

- For mig er Aqqaluks plads ikke længere en mulighed, og indtil videre er det den eneste placering Inatsisarturs formandskab har søgt om, siger Asii Chemnitz Narup i en pressemeddelelse.

 

Kontante kommentarer

Nuuks borgere kunne stemme på Aqqaluks Plads, Nuutoqaq/Kolonihavnen, Arsiffik, Ingen af ovenstående eller Ved ikke.

Og langt de fleste – 1664 personer eller 58 procent – vil slet ikke have et nyt parlament. De stemte ”Ingen af ovenstående” og mange har tilføjet i et kommentarfelt, at de er modstandere af et decideret nybyggeri.

- Da jeg mener, det er et projekt, som er alt for dyrt. Vi har vigtigere ting at bruge penge på. Hellere en renovering og evt. udbygning af den nuværende placering, det kan umuligt blive lige så dyrt, skriver en.

Læs hele Epinions rapport her

 

- "Grønland har ikke råd til det ene og det andet - vi skal spare her og der...."- siger man....og så vil man bygge en ny parlamentbygning??? Hvorfor ikke bruge pengene til skoler, alderdomshjemmene eller til de "fattige" der har mere brug for bedre vilkår?, skriver en anden.

- Allerhelst: lad parlamentet blive hvor det er i dag og spar pengene!, skriver en tredje.

78 personer stemte på Nuutoqaq, mens 36 procent eller 1025 foretrækker Arsiffik. 39 personer har stemt, Ved ikke.

 

Inatsisartuts beslutning

Borgmester Asii Chemnitz Narup glæder sig over, at så mange har deltaget i afstemningen.

- Det er vores første forsøg med borgerinddragelse over internettet, og jeg synes tallene viser, at hele befolkningen har taget godt imod nyskabelsen, siger hun og fastslår, at det ikke er sidste gang, Kommuneqarfik Sermersooq inddrager borgerne på denne måde.

Borgmesteren har læst samtlige kommentarer i den 157 sider lange rapport og har taget kritikken af et nybyggeri til sig. Men beslutningen, om der overhovedet skal bygges et nyt hus til de folkevalgte, ligger et andet sted.

- Det er Inatsisartut, der har besluttet, at der skal bygges en bygning, og det er landskassen, der betaler. Vi kan kun forholde os til de ansøgninger, vi modtager, siger Asii Chemnitz Narup.