Kirkegaard bekræfter internt opgør i Siumut

Efter godt en uge med debat om Aleqa Hammonds kandidatur til Folketingsvalget, lægger Siumuts femte og sidste kandidat, Jens-Erik Kirkegaard, kortene på bordet i en pressemeddelelse:
Skrevet af Camilla Dam
08. juni 2015 14:02

- I Siumut er der et opgør i øjeblikket mellem den tidligere, skandaleramte og kasserede regeringsleder i Grønland, Aleqa Hammond, og så den nyere generation af politikere, der vil stå for en mere sober, troværdig og ideologisk linje forankret i grønlandske værdier og med en erkendelse af, at vi må lære af vores fejl, men have mod og troen på os selv.

Sådan skriver Jens-Erik Kirkegaard, der var naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer under Aleqa Hammonds regeringstid. Kirkegaard var med til at vælte Aleqa Hammond, da han trak sig i forbindelse med hendes kassekredit-sag.

Læs også Kielsen: Aleqa-misbrug strider mod mine værdier

Ubetinget Helle Thorning 

Jens-Erik Kirkegaard understreger i den samme pressemeddelelse, at han og Siumut ubetinget vil pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, hvilket partiets kandidat Martha Abelsen har skabt tvivl om i en udtalelse til KNR.

- Vi har et fælles værdigrundlag (med Socialdemokraterne, red.), og vores politiske fundament bygger på tanker om fællesskab, solidaritet og at skabe lige muligheder for alle.

- Derfor vil det være let for mig at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister for, hvem skulle jeg ellers pege på Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkeparti, som bruger enhver mulighed til at tale ned om grønlændere og prøver at fortælle os, at vi ikke kan selv? Nej tak, fastslår han.

Læs også Jens-Erik Kirkegaard melder sig ind i valgkampen

- Siumut er et arbejderparti, der kæmper for arbejdernes, fisker- og fangernes og helt almindelig hårdtarbejdende grønlænderes interesser, ligesom Socialdemokraterne også er et arbejderparti, lyder det i pressemeddelelsen.