Kim Kielsen: Naalakkersuisut kan sammensætte nye bestyrelser

Når TELE-POST den 27. maj holder generalforsamling, har Naalakkersuisut mulighed for at sammensætte en hel ny bestyrelse.

Det fremhæver formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen i et interview med KNR omkring den turbulens, der har været i TELE-POST i det sidste stykke tid.

- Nu har vi jo de forskellige bestyrelser, der skal nedsættes, og det plejer vi at gøre her om foråret. Når vi så har nedsat de forskellige bestyrelser, så har de nogle mål for, hvordan og hvorledes de skal køre. Og det blander vi os ikke synderligt i. Fordi hvis vi blander os i det, så kommer der nogen efter os, og det er ikke så smart, siger formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen med henvisning til det såkaldte armslængdeprincip.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad hans reaktion er på, at TELE-POST's konstituerede administrende direktør Steen Montgomery-Andersen og den konstituerede vicedirektør Per Svendsen har valgt at opsige deres konstituering på grund af samarbejdsvanskeligheder med bestyrelsen.

Læs også Ledelsen i Tele-Post skifter titler

Men på et overordnet spørgsmål om, hvorvidt han mener, at selskabet kører som det skal, svarer Kim Kielsen:

- Med hensyn til TELE-POST, der kan man se, at der har været nogle tvister. Og så skal vi selvfølgelig også ind og vurdere, hvordan og hvorledes sammensætningen af en bestyrelse skal se ud. Det er jo den måde, vi kan gøre vores indflydelse gældende på. Og så er det bestyrelsen, der skal føre det ud i livet bagefter. Der skal være et godt og solidt samarbejde både med bestyrelse og direktion, og så videre bagud til ejeren.

Læs også Naaja Nathanielsen: Naalakkersuisut skal stramme op om sin ejerrolle

Hvis Naalakkersuisut beslutter sig for at ændre på bestyrelsessammensætningen, bliver det tidligst den 27. maj, når TELE-POST holder generalforsamling.

- Hvad vil I gøre i forhold til den generalforsamling?

- Nu er det jo et punkt, som du nævner her med TELE og det hele, det er et punkt, som vi ser, der skal løses, svarer Kim Kielsen.

- Er det noget, du vil komme mere ind på i forhold til, hvad der skal ske af ændringer?

- Jeg vil ikke komme mere ind på det nu. Men igen, vi har mulighed for at gå ind og nedsætte de forskellige bestyrelser, og det er overordnet i alle vores 14 selskaber, at vi kan gå ind og nedsætte de forskellige bestyrelser, siger Kim Kielsen.