Kim Kielsen mødt med bunke af kritiske spørgsmål

Naalakkersuisutformand, Kim Kielsen (S), fik på dagens pressemøde om initiativer før forårssamlingen nok at se til med at svare på kritiske spørgsmål.
05. marts 2015 15:49


På et pressemøde i eftermiddags skulle Naalakkersuisut have tegnet de store rammer for forårssamlingen i Inatsisartut, som begynder i morgen. Men det blev et pressemøde, der kom til at handle om alt andet end lovforslag og Inatsisartut. Kim Kielsen (S) blev nemlig udsat for et sandt bombardement af kritiske spørgsmål fra fremmødte journalister.

Repræsentanter fra KNR, Mediehuset Sermitsiaq.AG og Nuuk TV var særligt ivrige for at høre detaljer om Naalakkersuisuts medansvar i behandlingen af Pituffik-udbuddet (Thule Airbase) og om den nylige fyring af Svend Hardenberg.

 

Svarede ikke på spørgsmålene

Kim Kielsen forklarede, at han har hyret et dansk advokatfirma til at undersøge Naalakkersuisuts proces med Pituffik-udbuddet.

- Jeg ønsker ikke en åben debat om Pituffik-udbuddet, før undersøgelsen er færdig, svarede han kortfattet.

Journalister spurgte opfølgende, hvilket advokatfirma, som Naalakkersuisut har sat i sving, men han ville ikke nævne navnet på det.

 

Fortsat tavshed om fyring af Hardenberg

Kim Kielsen ville heller ikke forholde sig til udskiftningen af Nick Nielsen (S) som medlem af Folketinget, men forklarede, at Nick Nielsen har henvendt sig til ombudsmanden i håb om at få taget sagen op. Ifølge loven er Folketings- og Inatsisartut-medlemmer kun forpligtet til at handle efter deres egen samvittighed og ikke deres partis (Siumut red.).

Med hensyn til afskedigelsen af Svend Hardenberg som departementschef, præsenterede Naalakkersuisut-formanden ikke ny viden til pressemødet. I stedet henviste han fortsat til, at han mener sagen er en personalesag.