Kim Kielsen forklarer sig om kontroversiel mail

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen slår nu i et § 37-svar til IA's Naja Nathanielsen fast, at officiel korrespondance i Selvstyret skal foregå ved anvendelse af de officielle kommunikationsveje, som han udtrykker det.
10. marts 2015 13:18

Han forklarer samtidig, hvorfor chefen for formandens departement, den nu fyrede Svend Hardenberg anvendte sin private mail til at forlange et meget omdiskuteret dementi af Siumuts kortvarige medlem af Folketinget, Nick Nielsen.

LÆS OGSÅ IA: Hardenberg brød forvaltningsregler

Han havde under en folketingsdebat kritiseret Naalakkersuisut for deres rolle i forbindelse med Grenland Contractors´ tab af servicekontrakten på Thule-basen, og Svend Hardenberg havde fremsendt kravet fra sin private e-mail.

LÆS OGSÅ Hardenberg var kontroversiel

Men det skete, som et svar på en mail fra Nick Nielsens sekretariat i Folketinget. Mailen fra sekretariatet var nemlig sendt til departementschefens private e-mail adresse. Og det førte efterfølgende til, at Svend Hardenberg anmodede Nick Nielsens sekretariat om, at ændre mailadressen til hans officielle arbejdsmail.

LÆS OGSÅ Hardenberg fyret som departementschef

Kim Kielsen bekræfter i øvrigt i svaret til Naja Nathanielsen, at den kontroversielle mail er journaliseret helt efter reglerne.