Kielsen til rigsmøde på Færøerne

Udenlandske investeringer i Grønland og oprydning er blandt andet på dagsordenen, når Kim Kielsen mødes med Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen på det årlige rigsmøde på Færøerne.
Foto © : Statsministeriet / Ritzau
11. juni 2018 06:15

Det politiske år går på hæld, og traditionen tro mødes de tre regeringschefer i rigsfællesskabet i løbet af sommeren til en uformel snak på årets rigsmøde.

I år finder det sted mandag og tirsdag 11. og 12. juni på Færøerne.

LÆS OGSÅ Dansk regering vil drøfte lufthavne med Naalakkersuisut

Ifølge formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, forventer han at drøfte det fremtidige samarbejde med EU og Storbritannien efter Brexit og en evaluering, som Grønland, Færøerne og Danmark har haft om landenes samarbejde på udenrigsområdet.

Derudover vil der også blive talt om mulige udenlandske investeringer i Grønland, for eksempel fra Kina, som den danske regering har advaret imod, siger Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Riv Færingehavn ned

- I den forbindelse er det for mig at se naturligt, at vi sammen drøfter den stigende interesse for, hvordan vi administrerer udenlandske investeringer her i landet, og for den sags skyld i Danmark, på Færøerne og andre steder.

LÆS OGSÅ Dansk regering vil drøfte lufthavne med Naalakkersuisut

Et fjerde emne, som kan komme på dagsordenen, er Grønlands og Færøernes samarbejde om at rydde op efter tidligere færøske fiskeristationer i Grønland.

De tre politikere mødes mandag, hvor turen går til den sydlige ø, Suðuroy, mens selve rigsmødet finder sted tirsdag 12. juni formiddag i Leynavatn på Streymoy lidt uden for Tórshavn.