Kielsen skrottede koalition for bredere bagland

Det var ønsket om en bredere koalition, som fik Kim Kielsen til at bryde samarbejdet med Demokraterne og Atassut.
Pressemøde
Formiddagens pressemøde, hvor Kim Kielsen kunne præsentere det nye samarbejde
27. oktober 2016 16:53

Kielsen siger, at han har forsøgt at samarbejde med de to fyrede partier til det sidste, men ønsket om en bredere koalition vandt altså over troen på det netop afsluttede samarbejde.

Dermed skifter Grønland regering for tredje gang på tre år.
 - Jeg har igennem det seneste stykke tid vurderet koalitionen, og efter at have vejet, hvordan vi kan stille det stærkeste hold, hvordan kan vi nå vores mål hurtigst muligt, hvordan kan jeg stille den bredeste koalition, og efter at have talt med de forskellige partier, er jeg kommet frem til denne nye koaltion, siger blivende formand for naalakkersuisut, Kim Kielsen til KNR.

Forsøgte til det sidste

Den nye koaltion betyder naturligvis, at Atassut og Demokraterne har måtte lade Naalakkersuisut-livet.

- Vi har beholdt Atassut og Demokraterne til det sidste. Det har været et fint samarbejde, men jeg ønsker et bredere bagland og samarbejde, siger Kim Kielsen om den forrige koalition.

Formanden for Naalakkersusisut udtaler, at han forventer et godt samarbejde med de nye medlemmer af Naalakkersuisut.

- Vi har prøvet at møde hinanden på flere forskellige områder. Men den koalitionsaftaler, der er lavet mellem Siumut, Atassut og Demokraterne er jo lavet af alle disse partier. Men det er en lettere modificeret udgave, vi nu har underskrevet. Noget er lagt til og noget andet er fjernet, men samlet set er 90 procent af aftalen den forrige aftale. Og det er ud fra den vi ser på muligheder for at tage det næste skridt, siger Kim Kielsen.

Den forrige koalition bestående af Siumut, Demokraterne og Atassut holdt i knap to år.