VIDEO Kielsen presset af pressen

På torsdagens pressemøde med Kim Kielsen forud for åbningen af forårssamlingen blev der stillet en række kritiske spørgsmål til formanden for Naalakkersuisut.
06. marts 2015 11:11

Mødet skulle egentlig handle om regeringens kommende initiativer, men pressen ville meget hellere høre om Kim Kielsens manglende åbenhed omkring fyringerne af både folketingsmedlem Nick Nielsen og departementschef Svend Hardenberg samt advokatundersøgelsen af Naalakkersuisuts rolle i den mistede Pituffik-kontrakt.

- Jeg må sige igen, Nick Nielsen har sendt sagen af sted til Ombudsmanden, så må vi vente og se, om Ombudsmanden vil tage sagen op. Jeg skal nok deltage, hvis hun ønsker. Mere er der ikke i det.

Læs også Kim Kielsen mødt med bunke af kritiske spørgsmål

- Sagen (om Svend Hardenberg, red.) kører stadig, og det omhandler enkeltpersoner, og det er sådan, der er lige nu.

- Jeg synes ikke, det er passende at tale åbent, når det omhandler enkeltpersoner, eller at sådan noget skal diskuteres med pressen. Jeg må indrømme, at vi kunne have været bedre til at give pressen informationer.

- Jeg og naalakkersuisoq for udenrigsanliggender har sammen skrevet under på, at sagen overtages af advokater, og sagen køres af dem lige nu. De er ved at undersøge sagen, så vi må blot vente og se, hvornår de bliver færdige, lød det fra formand Kim Kielsen.