Kielsen lykønsker Trump

USA vil fortsat have en vigtig rolle i den arktiske region, fastslår formanden for Naalakkersuisut i en lykønskning til Donald Trump.
Kim Kielsen Foto © : Lars M. Andersen Deluxus Studio
Skrevet af Inge S. Rasmussen
10. november 2016 09:47

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen ønsker Donald Trump tillykke med valget som den næste præsident i USA.

Læs også Valg i USA 2016 Donald Trump vinder store svingstater - Clinton tager små

USA vil fortsat have en vigtig rolle i den arktiske region. Det gælder både blandt de fem arktiske kyststater og ikke mindst i Arktisk Råd, fastslår Kim Kielsen i en pressemeddelelse sendt onsdag eftermiddag.  

Inden for forsvarssamarbejdet med USA yder Grønland et vigtigt bidrag til USA’s og den vestlige verdens forsvar, skriver Kielsen og fortsætter:

- Naalakkersuisut ser frem til at fortsætte samarbejdet og forhandlingerne om, hvordan vi sikrer et tidssvarende samarbejde om Grønlands bidrag i forsvarssamarbejdet.

Læs også Trump er dårligt nyt for Inuit

Læs også Trump giver fredeligere Arktis

Desuden fremhæver formanden for Naalakkersuisut på, at USA er en ledende forskningsnation i de arktiske egne og står for en meget stor del det videnskabelige arbejde på forskellige områder, vedrørende Arktis.

- Naalakkersuisut ser frem til at udvikle samarbejdet med USA inden for forskningen, på basis at vores fælles interesser og et veletableret samarbejde, som vi allerede i dag har glæde af,  lyder det fra Kim Kielsen i pressemeddelelsen.

Læs også Ane Hansen: Trykket stemning i Hillarys hjemby