Kielsen lover ro i Nunaoil

Der er afklaring på vej om Nunaoil, det selvstyreejede olieselskab, lover i hvert fald Kim Kielsen (S). Som fungerende Naalakkersuisut-formand er han og embedsværket ved at sætte sig ind i reglerne.
Kim Kielsen
10. oktober 2014 15:40

 

- Der skal nedsættes en bestyrelse men det er vi i gang med at granske nu, hvordan og hvorledes det skal foregå. Så med hensyn til den sag, og hvordan vi kommer videre og tager det næste skridt, så skal vi først have kigget på lovgivningen, siger Kim Kielsen til KNR.

 

Tvivl om lovbrud

I forgårs trak Nunaoils bestyrelsesformand sig fra sin post sammen med alle bestyrelsesmedlemmer på nær ét.

Inuit Ataqatigiit har efterlyst svar på spørgsmålet, om det var i strid med reglerne, da Nunaoil dagen efter valget blev udskrevet fik besked om, at Naalakkersuisut ønskede at halvere det syv mand store olieselskab. 

IA vil også gerne tale med Kielsen, om Naalakkersuisut har blandet sig for meget.

 

Midlertidig bestyrelse kan blive løsning

Den fungerende landsleder er ikke afvisende, og han skal alligevel mødes med de andre partiledere fredag.  

- Så jeg forventer, at der måske er én der vil tage det op. Men det svar de kan forvente at få, det er det svar, som I lige har fået, siger naalakkersuisoq for miljø og natur samt fungerende Naalakkersuisut-formand, Kim Kielsen.

I løbet af kort tid vil der sandsynligvis blive nedsat en midlertidig administrativ bestyrelse i olieselskabet, lyder det fra selvstyrets bestyrelsessekretariat.