VIDEO Kielsen i hård kritik af NunaMinerals' ledelse

Der skal ske noget drastisk i kriseramte NunaMinerals A/S. Det fastslår formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen. Han ser meget kritisk på den negative udvikling i selskabet.
20. januar 2015 10:38

NunaMinerals meddelte mandag, at det har nedskrevet sine aktiverede efterforskningsomkostninger fra 82 mio. kr. til 0 kr. og indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling på grund af meget røde tal på bundlinjen, hvor den ultimative konsekvens kan blive, at Nuna Minerals A/S må lukke.

- For det første vil jeg gerne sige, at da NunaMinerals fik et lån på 4,5 millioner kroner (sidste år i november, red.), fulgte der nogle klare og tydelig krav med. Deriblandt at de skulle komme med en plan samt mål for selskabet.

Læs også Nunaminerals i dyb krise efter choknedskrivning

- Og hvis de er løbet tør for penge ved slutningen af denne måned, så må vi spørge, hvorfor de ikke har lagt en plan for, hvad der så kan gøres.

- Vi bad om en plan for to måneder siden, hvilket vi stadig ikke har fået, siger Kim Kielsen til KNR.

Men det ville ærgre formanden, hvis Nuna Minerals A/S ligefrem lukker.

- Det er selvfølgelig ikke ønskværdigt at skulle lukke det selskab lige nu men, hvis det fortsat skal køre, må der ske ledelsesmæsige ændringer. Og der er Selvstyret også klar til at handle. En ting er sikkert, det kan ikke ledes på samme måde, som det er blevet gjort hidtil.

- Det er blevet stillet en række krav til dem de seneste måneder. De skal komme med en plan, som vi kan tage stilling til, men indtil videre har vi ikke set noget fra NunaMinerals. Det er kritisabelt, siger Kim Kielsen.

Læs også Selvstyret tilbageviser fjendtlig overtagelse af NunaMinerals A/S

Op til generalforsamlingen
Selvstyret ejer 30 procent af selskabet. Om Naalakkersuisut vil overtage den resterende del af Nuna Minerals A/S afhænger af generalforsamlingen, siger formanden for Naalakkersuisut.

- Det kommer an på, hvad de resterende har at sige. De kan vælge at lukke selskabet eller at gøre noget andet. Men vi er klar til at finde muligheder, for at NunaMinerals eller navnet kan føres videre med en anden ledelsesstil. En ting er sikkert: Der skal ske noget, fastslår Kim Kielsen.