Kielsen efter kritik: Vi har stadig befolkningens tillid

IA kritiserer Naalakkersuisut for ikke at genskabe tilliden til politikerne. Kielsen afviser og beskylder IA for at chikanere ham med mange aktindsigter og paragraf 37-spørgsmål.
20. april 2015 14:34

Befolkningen har stadig tillid til Naalakkersuisut.

Sådan svarer formanden for Nalakkersuisut, Kim Kielsen (S) på Inuit Atagatigiits kritik af Naalakkersuisut fra sidste uge. Her dumpede IA Kielsens styre efter 100 dage ved magten. Gruppeformand Agathe Fontain sagde, at Kielsen ikke havde formået at genskabe tilliden til landets politiske styre og kaldte Naalakkersuisut for utryghedsskabende, useriøs, lukket og svag.

Læs også IA: Nalakkersuisut har ikke genskabt tilliden

 

Kielsen: Befolkningen vil have handling - ikke kritik

På formandens kontor er der kun hovedrysten tilovers for IAs sønderlemmende kritik.

- Vi har stadigvæk tillid fra befolkningen, fordi befolkingen går ind ser på, hvordan virkeligheden er. Befolkningen venter på, at der skal ske noget, så det nytter ikke noget, at man hele tiden skal høre kritik, kritik, kritik. De gør hele verden sort. Men verden er altså også lys og at komme videre, siger Kim Kielsen.

Agathe Fontain listede en lang række sager  - bl.a. Pituffik-sagen og Nick Nielsen-dementiet - som årsager til den hårde kritik.

 

Afviser at være lukket

Agathe Fontain anklager også Naalakkersuisut for at være lukket og henviser bl.a. til Hardenberg-sagen, som hun stadig ikke føler sig ordentlig sat ind i.

Læs også Hardenberg fyret som departementschef

Kim Kielsen afviser anklagerne. Han mener, at han har ageret ansvarligt og efter reglerne i alle sagerne. Han afviser lukkethed i administrationen og understreger igen, at Hardenberg-sagen er en personalesag, og at han derfor ikke kan kommentere den.

 

Ren chikane af IA

Kim Kielsen ser kritikken som et bevidst forsøg på at chikanere ham og stikke en kæp i hjulet på hans politiske arbejde.

Det gør IA også ved at sende mange aktindsigter og paragraf 37-spørgsmål, siger Kim Kielsen.

- Det er chikane at køre frem på den her måde. Hvad er der for noget kritik? Paragraf 37-spørgsmål løber ind over det hele. De får flere svar om det samme emne. Hver eneste gang ønsker de mere og mere. Det er som om, at de ikke får deres tilfredsstillelse ved at få det endelige konkrete svar, som de selv har opbygget i deres egen verden, siger han og fortsætter:

- Hver eneste gang man laver et nyt tiltag, så er der nye paragraf 37-spørgsmål, som man skal tage hånd om og bruge kræfterne på, i stedet for at bruge dem på befolkningens vel og vel, siger han.

Læs også Kim Kielsen mødt med bunke af kritiske spørgsmål