Katastrofechef roser indsats

I modsætning til andre steder i verden vil de grønlandske myndigheder befolkningen det godt, siger katastrofechefen fra Dansk Røde Kors.
Foto © : Røde Kors Camilla Stephan
Skrevet af Inge S. Rasmussen
26. juni 2017 15:34

Der er grund til at rose myndighedernes indsats ved katastrofen i Nuugaatsiaq, vurderer chefen for Røde Kors' katastrofearbejde, nordmanden Arne Vågen.

- Jeg synes faktisk, det er rigtigt godt. Grønland har jo myndigheder, som vil folk det bedste. Heldigvis, siger Arne Vågen til KNR.

Han har gennem 30 år deltaget i hjælpearbejde over hele verden. Dels efter naturkatastrofer som tyfonen på Filippinerne i 2013, dels efter krigshandlinger som folkedrabet i Rwanda i 90'erne. Han har derfor set, hvordan et lands myndigheder også kan reagere.

 - Det er jo ikke altid tilfældet rundt omkring i verden, men grønlandske myndigheder vil jo gøre det bedste for folk, der er ramt. Og det er et godt udgangspunkt.

 

Godt at KRK er med

Katastrofechefen oplyser, at Dansk Røde Kors har tilbudt at sende folk fra Danmark til Grønland, hvis der var behov for det. Men det virker, som om myndighederne har hånd i hanke med behovet, siger han.

Også det faktum, at Kalaallit Røde Korsiat har været med fra starten er positivt, siger Arne Vågen:

- Grønlands Røde Kors har været med fra begyndelsen, og jeg synes, at der er rigtig god respons og rigtig god aktion. Det blev taget alvorligt, og det synes jeg er rigtigt godt.

 

Fantastisk solidaritet

Samtidig er der grund til at glæde sig over den store og hurtige respons fra befolkningerne i Nordatlanten.

- Jeg synes, det er fantastisk, at der er så megen solidaritet og vilje til at hjælpe. Det mærker vi i Danmark, på Færøerne og på Island, og så har man selvfølgelig mærket i Grønland, at der har været et massivt engagement for at hjælpe de mennesker, siger han.

LÆS OGSÅ Qaasuitsup Kommunia beder alle henvende sig ved ankomst

LÆS OGSÅ Sommerferie gav plads til evakuerede

LÆS OGSÅ Myndighederne undersøger fortsat farligt fjeld

LÆS OGSÅ Politiet overvåger evakuerede bygder