Karl-Kristian Kruse til nordatlantisk fiskerikonference

Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Karl Kristian Kruse, har drøftet havbeskyttelse med sine ministerkolleger på den netop afholdte Nordatlantiske Fiskeriministerkonference.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
31. august 2017 10:49

Konferencen blev afholdt i Shediac, Canada, i denne uge, og det overordnede teme var globale mål for havbeskyttelse, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Den canadiske minister for fiskeri og hav, Dominique LeBlanc, fortalte på konferencen i Shediac sine ministerkollegaer om Canadas ambitiøse plan for at beskytte 5 % af deres havområder inden udgangen af 2017, og 10 % inden 2020.

I sin tale informerede naalakkersuisoq Karl Kristian Kruse sin kolleger om den ny havmiljølov, som Inatsisartut vedtog i maj 2017.

- Den har fokus på at undgå forurening af marine økosystemer, sikre en forsigtigheds- og økosystembaseret tilgang, men samtidig sikre, at social udvikling kan ske på bæredygtig vis, hedder det i pressemeddelelsen.

På konferencen var der enighed om, at beslutninger om havbeskyttelse skal være en gennemsigtig proces i samarbejde med fiskerierhvervet, organisationer og med oprindelige folk.

Herhjemme har Karl Kristian Kruse på det senest skabt stor debat med Naalakkersuisuts forslag til en ny fiskerilov.