Kaos på det sociale område i Qaasuitsup

Servicen overfor borgerne i Qaasuitsup Kommunia er faldende og "nærmer sig et kritisk niveau", skriver kommunens forvaltning.
09. marts 2017 12:54

Der hersker tilsyneladende kaos på det sociale område i Qaasuitsup Kommunia.  Der mangler 55 medarbejdere, og det har konsekvenser for borgerne, vurderer kommunens forvaltning selv.

I en særdeles kritisk sagsfremstilling, som avisen AG omtaler onsdag, orienteres kommunalbestyrelsen om situationen på det sociale område.

Ifølge sagsfremstillingen er personalesituationen kritisk, og der mangler personale på en lang række institutioner. Det gælder for eksempel på alderdomshjemmene i Ilulissat og Aasiaat, der har været uden ledelse, hvorfor der ikke har været holdt øje økonomien.

På flere af kommunens familiehuse er der ligeledes mangel på medarbejdere. Familiehusene skal støtte udsatte familier, og i september stod familiehuset i Uummannaq færdigt. Men af sagsfremstillingen fremgår det, at der endnu ikke er ansat personale:

- Det er uholdbart, da Uummannaq ikke kan servicere udsatte familier tilfredsstillende, står der i fremstillingen.

Generelt skriver kommunens forvaltning, at servicen overfor borgerne er faldende og "nærmer sig et kritisk niveau".

De manglende medarbejdere op det sociale område har ført til stigende sygefravær på grund af et stort arbejdspres på kommunens øvrige ansatte, og forbruget af vikarer er ifølge kommunens forvaltning "ude af kontrol".

Administrationen i Qaasuitsup Kommunia vurderer desuden, at den nye nordkommune muligvis vil blive sat under social administration af Selvstyret, hvis ikke udviklingen på området vendes.