KANUKOKA: Vi er godt i gang med at forbedre folkeskolen

Formanden for Kanukoka blander sig nu i det verbale slagsmål mellem naalakkersuisoq Nivi Olsen og formanden for Inatsisartuts uddannelsesudvalg, Vivian Motzfeldt.
Palle Jerimiassen Foto © : Laura Aggernæs/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
10. november 2015 17:47

Palle Jeremiassen(S) opfordrer de to politikere til at give arbejdsgrupperne, der er sat til at forbedre folkeskolen, arbejdsro.

Vivian Motzfeldt(S) kritiserede i går Nivi Olsen(D) dels for at hænge en skole ud ved navn, men hun forlangte også handling fra naalakkersuisoq vedrørende de alarmerende resultater fra Narsaq Skole.

Formand for Kanukoka, Palle Jeremiassen, maner til besindighed - med baggrund i en stor rapport om folkeskolen fra foråret er der allerede nedsat arbejdsgrupper, der skal komme med forslag til initiativer, der kan hjælpe de dårligste skoler.

Læs også Nivi Olsen: Der skal handling til på skoleområdet

- Arbejdsgrupperne samles her sidst i november, hvor de kommer med en evaluering af de opgaver, de har haft, og forslag til, hvordan vi kan komme videre med genopretningen af folkeskolen, siger Palle Jeremiassen til KNR.

Som svar på kritikken fra Vivian Motzfeldt fortalte Nivi Olsen i går, at hun har konkrete initiativer igang, der skal forbedre skoler med dårlige resultater. Palle Jerimiassen hilser indblandingen fra naalakkersuisut velkommen, og han hæfter sig ved, at alle involverede parter har erkendt, at der er store problemer i den grønlandske folkeskole.

Læs også Udvalg kritiserer Nivi Olsen

- Vi har jo alle sammen sagt, at vi er nødt til at gøre en ekstra indsats, og om det kommunerne, selvstyret eller IMAK, der gør noget, og det giver et løft i folkeskolen, det kan vi kun være glade for, siger Palle Jeremiassen.

Vivian Motzfeldt oplyser, at Inatsisartuts uddannelses udvalg fortsat ønsker at kalde Nivi Olsen i samråd om sagen. Her ønsker udvalget blandt andet en konkret handlingsplan for skoler, der viser resultater på niveau med Narsaq Skole.