KANUKOKA enig med borgmester

Det er ikke kun borgmesteren i Qeqqata Kommunia, der mener, at den ødelagte bro i Kangerlussuaq er Selvstyrets ansvar. Formanden for kommunernes landsforening KANUKOKA, Martha Abelsen, bakker nu Hermann Berthelsen op.
Skrevet af Mads Ullerup
10. august 2012 13:27

Ansvaret for broen i Kangerlussuaq er aldrig blevet overdraget til kommunen, mener hun.

- Da man i tidernes morgen lavede overdragelsespapirer på kommunalt ansvar for Kangerlussuaq, var vejene en del af det kommunale område, men broer og lignende er aldrig blevet nævnt, så derfor er vi sikre på, at det er et område, der ikke er forhandlet på plads, siger Martha Abelsen.

Men er det ikke nærliggende at broerne, er en del af vejnettet?

- Det kan du og jeg ikke afgøre her, men i og med at det ikke står i overdragelsespapirerne, så er det et område, som jeg bør drøfte med Naalakkersuisut, fortsætter Martha Abelsen.

Naalakkersuisoq for Indenrigsanliggende, Anton Frederiksen, bekræfter i dag at have modtaget en henvendelse fra KANUKOKA's formand, Martha Abelsen, omkring hvem der bærer ansvaret for broen.

Anton Frederiksen fortæller til KNR, at den vil blive behandlet hurtigst muligt, men at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Mens kommunen venter svar på, hvem der i virkeligheden bærer det juridiske ansvar, er kommunen gået i gang med at finde en løsning på en midlertidig bro og en mere permanent broløsning.

Men det betyder ikke at kommunen har påtaget sig det økonomiske ansvar for broen.

- Vi er nødt til at handle her og nu, før isen og vinteren kommer. Men det betyder ikke, at det er os, der har overtaget hele ansvaret også med hensyn til betalingen af den nye bro, siger Hermann Berthelsen.

Kommunen har med hjælp fra Selvstyret kontaktet Det Danske Forsvarsministerium for at søge om assistance til etablering af en midlertidig bro.

Der er dog endnu ikke kommet svar fra de danske myndigheder på kommunens henvendelse.