Kamikposten bragte fejlagtige oplysninger om kandidat

Dagen før valget beskyldte Kamikposten.gl en kandidat til kommunalbestyrelsen for ikke at betale skat i Grønland. Anklagen byggede dog på forkerte oplysninger.
Foto © : Leiff Josefsen
Skrevet af Thomas Munk Veirum
10. april 2017 08:05

Dagen før kommunalvalget blev siumutkandidaten Nicolai Nissen fra Nuuk beskyldt for ikke at ville betale skat i Grønland af hjemmesiden Kamikposten.gl.

Indlægget på Kamikposten bygger dog på fejlagtige oplysninger, og forfatter Lars Andersen erkender, at han ikke har bevis for sin påstand.

- Nej, det har jeg ikke som sådan, siger Lars Andersen, der kalder sig ansvarshavende på kamikposten.gl. Han bor i Mexico, hvorfra han lægger indlæg på hjemmesiden.

LÆS OGSÅ Nissen er klar til at droppe bryggeri

Lars Andersen erkender altså, at han ikke har dokumentation for sin anklage om, at erhvervsmanden og Siumutkandidaten Nicolai Nissen ikke vil betale skat her i landet.

Kamikposten.gl: Nissen vil ikke betale

I en artikel offentliggjort dagen før kommunalvalget, skrev Lars Andersen ellers følgende:

- Borgmester kandidaten Nicolai J. Nissen vil gerne have, at Kommuneqarfik Sermersooq betaler mere udligning til de andre kommuner, men vil åbenbart ikke selv være med til at betale for det.

Lars Andersen byggede sin påstand på, at Nicolai Nissen har købt aktierne i HECA Nuuk A/S via et selskab, der har adresse i Danmark.

- Det kan derfor undre, hvorfor en dansk virksomhed v/ Nicolai J. Nissen skal stå for disse investeringer i Grønland, skrev Lars Andersen.

KNR har rettet henvendelse til Nicolai Nissen, og han har overfor KNR dokumenteret, at aktierne i HECA Nuuk A/S er købt af et selskab med adresse i Grønland, hvorfor Nissen er skattepligtig her i landet.

Nissen har meldt hjemmesiden til politiet

Påtrods af at Kamikposten ikke har tjekket oplysningerne eller ladet Nikolai Nissen kommentere på beskyldningerne, kalder Lars Andersen selv indlægget om Nicolai Nissen på sin hjemmeside for journalistisk:

- Det vil jeg gøre, vi har udelukkende henvist til links, som kan dokumenteres. Vi har ikke skrevet noget som ikke står andre steder, siger Lars Andersen.

Ifølge Lars Andersen bygger indlægget om Nissen på artikler fra Sermitsiaq.ag og Børsen, men oplysningerne har Lars Andersen altså ikke efterprøvet.

Indlægget om erhvervsmanden Nicolai Nissen, kalder Lars Andersen også for journalistik, og ifølge Lars Andersen bygger indlægget på artikler fra Sermitsiaq.ag og Børsen, men disse oplysninger har Lars Andersen ikke selv tjekket.

Nicolai Nissen har blandt andet meldt kamikposten.gl til politiet og sat en advokat til at undersøge, om der kan rejses et erstatningskrav.