Atassut-formand: Kúkos kritik holder ikke

Mala Høy Kúkos exit fra Atassut skuffer partiets formand, Siverth K. Heilmann. Kúko begrunder sin udmeldelse med, at hans parti ikke tog hans forslag seriøst. Men det afviser partiformanden.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
22. september 2017 11:42

- Formandsskabet og jeg har i flere år hjulpet Mala med hvilke forslag, han kan komme med i Inatsisartut, og om hvordan arbejdet foregår. Derfor er det en meget tynd undskyldning, siger formand for Atassut, Siverth K. Heilmann.

Mala Høy Kúko meldte torsdag ud, at han har overvejet at forlade partiet i længere tid. Ifølge Siverth K. Heilmann truede Kúko med at forlade Atassut allerede tilbage i foråret.

- Og det viser jo bare at han ikke kan løfte sine opgaver, siger formanden.

LÆS OGSÅ Mala Høy Kukop Atassut ilaasortaatitaarutikkaa

Kúkos exit fra partiet betyder, at Atassut mister sit eneste mandat i både Kommuneqarfik Sermersooq og Inatsisartut. Det er første gang siden 1978, at partiet ikke har en repræsentant i Inatsisartut. 

Atassut vil dog fortsætte sit arbejde og kæmpe for at få et nyt mandat i Inatsisartut. Men det kan først ske næste år, medmindre der bliver udskrevet valg i utide.

- Vi har stadig en del kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Atassut og vi vil stille op til Inatsisartut og vi er allerede i gang med at forberede os til det næste valg, siger formand for Atassut og medlem af Qeqqatas kommunalbestyrelse Siverth K. Heilmann.

LÆS OGSÅ Mala Høy Kúko nunagisani pillugu Atassummit tunuartoq