Københavnsk skibskiks-krise er løst

En mindre kiks-krise i den danske hovedstad er nu endelig løst.
Foto © : KNR/Arnatsiaq Johansen
Skrevet af Kenneth Elkjær
08. august 2017 11:00

Tranhuset lukkede tidligere i år for import af grønlandske fødevarer, og det betød, at skibskiks-hungrende grønlændere i den danske hovedstad ikke har kunne få stillet deres sult efter skibskiks i flere måneder. Nu er krisen heldigvis løst.

Det er Det Grønlandske Hus i København, der er den store redningsmand i historien om de manglende skibskiks i København. De har nemlig bestilt en stor ordre af de berømte kiks, som det er nu er muligt at købe i Det Grønlandske Hus i Løvstræde.

- Da Tranhuset også var vores leverandør af skibskiks, så har vi været nødsaget til at finde en ny løsning. Den er netop ankommet i form af en hel palle skibskiks. Så kom bare ind og køb en pakke – vi løber ikke tør lige foreløbig, skriver huset på sin facebookside.

LÆS OGSÅ Mangel på grønlandske råvarer i København

Da Tranhuset valgte at stoppe deres import af grønlandske madvarer var det ikke kun skibskiks, der opstod mangel på. Men her kan Det Grønlandske Hus i Løvstræde desværre ikke hjælpe dem, der hungrer efter rensdyr, sæl, hval og moskus. -

Der er mange, der efterspørger anden grønlandsk proviant efter Tranhusets lukning. Det har vi desværre ikke fryserkapacitet til at tilbyde, så udover skibskiks forhandler vi ikke andre grønlandske fødevarer, skriver huset på Facebook.