Justus Hansen ønsker grundig orientering omkring Thule-sagen

Det er en alvorlig sag, at daværende Naalakkersuisutformand Aleqa Hammond og hendes embedsmænd i 2013 ikke orienterede de øvrige medlemmer af Naalakkersuisut om, at Greenland Contractors allerede dengang risikerede at miste servicekontrakten på Pituffik.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
02. marts 2015 16:35

Det siger formanden for Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg i Inatsisartut, Justus Hansen (Demokraterne), efter at naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, i fredags erkendte, at embedsmænd og formanden for Naalakkersuisut i 2013 ikke har prioriteret servicekontrakten i Pituffik særligt højt.

- Denne beskyldning er meget alvorligt. Det viser, at man har undladt at orientere Inatsisartut dengang i 2013. Dette er også alvorligt, siger Justus Hansen.

Læs også Vittus: Daværende Naalakkersuisut har ikke diskuteret Pituffik-sagen

Vittus Qujaukitsoq har sagt til KNR, at det skal undersøges grundigt, hvorfor embedsmændene dengang i 2013 ikke har prioriteret Pituffik sagen særligt højt.

Men ifølge Justus Hansen er det udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg endnu ikke er orienteret om, hvornår en advokatundersøgelse skal gå i gang.

- Jeg undrer mig over den udvikling, der er sket omkring om Pituffik. Der flyver mange beskyldninger frem og tilbage om sagen. Derfor vil jeg som formand for udvalget bestræbe mig mest muligt på at få et objektivt og bedst muligt arbejdsgrundlag for udvalget.

Læs også Vittus: Thule-sagen er ikke betryggende

- Og det kan jeg kun gøre ved at få løbende orientering fra Naalakkersuisut, siger formanden for Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk udvalget i Inatsisartut, Justus Hansen, Demokraterne.