Badminton: Julian Arleth svinger ketcher i Malaysia

19-årig landsholdsspiller i badminton har søgt udfordringer for at udvikle sig som spiller og oplever nu den hårde asiatiske træningskultur i Malaysia.
Julian Arleth (til venstre) sammen med en træningskammerat i Kuala Lumpur. Foto © : Julian Arleth
Skrevet af Noah Mølgaard
16. februar 2024 07:44

Badmintontasken bliver pakket i 30 graders lummervarme i storbyen Kuala Lumpur i Malaysia, hvor både omgivelser og træningskultur er en verden til forskel i forhold til Nuuk.

Det ved 19-årige Julian Arleth fra Nuuk alt om. Han er med på det grønlandske landshold i badminton, og han har søgt nye udfordringer i Malaysia.

- Ideen opstod, da vi var til Small Nations Cup i november, hvor jeg snakkede med vores landstræner om, hvordan jeg kan udvikle mig videre, fortæller Julian Arleth til KNR.

- Der blev vi enige om, at hvis jeg virkelig skulle rykke mig, så er det ikke i Nuuk. Jeg skal et andet sted hen. Vores træner har været rigtig god til at hjælpe mig, fordi han kender mange i verden inklusive Malaysia. Han har banet vejen for, at jeg kan komme herned og træne i en lokal klub, siger Julian Arleth fra Kuala Lumpur.

Træner skælder ud

Malaysia er en stormagt indenfor badminton med spillere i den absolutte verdensklasse, og den status er opnået gennem en hård træningskultur.

Julian Arleth har også fået kærligheden at føle i træningslokalet i Fjernøsten.

- Indtil videre har jeg fået skældud for, at jeg er i for dårlig form. Vi har en god træner, som også stikker lidt til mig og prøver at få det bedste ud af mig, siger han.

- Derhjemme troede jeg, at jeg var i god form, når jeg spillede mod de andre. Nu er jeg så kommet herned og har faktisk fundet ud af, at jeg er i utrolig dårlig form i forhold til, hvor hårde de er hernede, siger Julian Arleth, der regner med at blive i Malaysia et par måneder endnu.

I toppen af grønlandsk badminton

Han har været med i toppen af grønlandsk badminton de seneste par år trods sin unge alder. Men nu er træningsmiljøet et helt andet. 

- De er rigtig gode. Der er en 16-årig knægt, der er udtaget til det malaysiske landshold, som spiller i klubben, fortæller Julian Arleth.

Han har indtil videre selv finansieret sit ophold i Malaysia.