Jens-Erik Kirkegaard tvivler på billigere internet i fremtiden

Den tidligere naalakkersuisoq vil bruge Tele-Posts udskydelse af et frit telemarked til at diskutere, om en liberalisering overhovedet er en god idé. Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen fastholder sin kurs.
10. april 2015 14:38

Lovgivningen er på plads, og der mangler kun Tele-Post, før liberaliseringen af telemarkedet er en realitet. Alligevel vil tidligere naalakkersuisoq for råstoffer Jens-Erik Kirkegaard fra Siumut genåbne debatten om liberalisering af teleydelser.

Jens-Erik Kirkegaard føler ikke, at det står klart, hvilken konsekvens liberaliseringen vil få for borgernes pengepunge og internetforbindelser.

- Vil vi virkelig få billigere internet i hele Grønland? Hvordan vil det påvirke markedet, forbrugernes muligheder og udviklingsmulighederne for internet på den lange bane, spørger han.

Læs også Knud Kristiansen afviser indgreb i Tele-Post-sag

Grønland kan ende som Danmark
Han frygter, at liberaliseringen vil gå som i Danmark, hvor udkantsregionerne - i følge ham - har betalt prisen for et frit marked med dårlige forbindelser.

Jens-Erik Kirkegaard er usikker på, om det overhovedet er realistisk med et frit marked i Grønland, når befolkningen ikke er større. Det er dét, som en ny debat om liberaliseringen skal give svar på, siger han.

Læs også Billigere internet forsinket igen

Naalakkersuisoq: Beslutningen er taget
Tele-liberaliseringen har været undervejs i mange år, og fra 1. april burde det have været muligt at købe internet fra andre operatører end Tele-Post i hele Grønland. Det er ikke sket, da Tele-Post ikke har kunnet overholde aftalen på grund af galloperende konsulentudgifter.

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen fra Atassut, vil gerne i dialog med Jens-Erik Kirkegaard. Knud Kristiansen mener dog, at debatten har kørt i længe nok, og at beslutningen er taget.

Tele-Post melder ud om et par uger, hvornår man kan være liberaliseringsklar.

Læs også Naalakkersuisut kendte til mulig Tele-forsinkelse