Jens-Erik Kirkegaard: Jeg har mit på det tørre

Nick Nielsen valgte i dag at lægge dokumentation frem, der bekræfter at han ikke har misbrugt landskassen. Og nu kommer Jens-Erik Kirkegaard på banen og siger, at også han har sit på det tørre.
Skrevet af Mads Pedersen
03. oktober 2014 13:40

Jens-Erik Kirkegaard, der netop er trådt tilbage fra sin post som naalakkersuisoq for råstoffer, føler sig mistænkeliggjort og føler sig nødsaget til at komme med en præsering, og skriver følgende i en pressemeddelelse:

Jeg har arbejdet indenfor de rammer mit virke som naalakkersuisoq er underlagt, jeg har som naalakkersuisoq ikke gæld til landskassen eller haft afdrag hertil.


Han frygter ikke resultatet af den revisionsundersøgelse, der skal afdække om der er fundet misbrug sted i  departementerne.

- Jeg hilser den kommende revision velkommen, siger Jens-Erik Kirkegaard til KNR.

 

Giver Aleqa svar på tiltale

Nick Nielsen lagde i morges dokumentation frem, der bekræfter at han ikke har misbrugt offentlige midler. Han har bedt departementet om en undersøgelse, og har fået følgende svar:

- Departementet skal hermed bekræfte, at Nick Nielsen ikke har brugt Landskassen som kassekredit og ikke har gæld til Landskassen og i øvrigt har rejst indenfor bevillingen.

I en kommentar hertil skriver Nick Nielsen:

- Aleqas snak om, at vi måske har haft samme omgang med pengene, er derfor ikke tilstede.


Mistænkeliggørelse

Fire medlemmer af Naalakkersuisut valgte at trække sig fra deres poster, efter at det er kommet frem at Aleqa Hammond har misbrugt landskassemidler. Det resulterede i, at Naalakkersuisut blev væltet. Ovenpå begivenheder, skrev Aleqa Hammond:

- Dem, der bliver undersøgt er i færd med at flygte. Der er mange, der ikke ønsker at se resultatet af den undersøgelse, skrev hun anklagende på sin Facebook-profil.