Jørgen Wæver udfordrer Enoksen

10. januar 2005 15:10

Ikke så snart havde Siumuts partiformand Hans Enoksen annonceret i middagsradioavisen, at han genopstiller til formandsposten, før han blev udfordret af landsstyremedlemmet for Selvstyre, den 32-årige Jørgen Wæver Johansen, der også er medlem af Siumuts hovedbestyrelse.

Han mener at partiet trænger til en ny profil.

- Ellers vil partiet fortsætte med at miste stemmer, siger Jørgen Wæver Johansen med henvisning til meningsmålingerne og ikke mindst resultatet af sidste landstingsvalg i 2002. Her gik Siumut tilbage med et mandat fra 11 til 10.

Jørgen Wæver Johansen mener, at han vil kunne tiltrække de unge, de veluddannede og de dansk-talende. Vælgere, der ikke er tiltrukket af Siumut så længe Hans Enoksen tegner partiet.

- Vi er to vidt forskellige profiler. Hver ting har sin tid. Og jeg tror at tiden nu er inde til at den profil, jeg repræsenterer, også vil være til gavn for partiet, forklarer Jørgen Wæver Johansen.

- Jeg står for visioner og politiske målsætninger, der gør, at partiet vil fremstå mere moderne og appellerer til de unge, de veluddannede og dem, der er født uden for Grønland, siger Jørgen Wæver Johansen.

Han er ikke bange for, at han vil skræmme Siumuts kernevælgere fra yderdistrikterne og bygderne væk.

- Nej, bestemt ikke. Jeg tror også mine stemmetal viser, at jeg ikke kun appellerer til en gruppe, men bredt siger Jørgen Wæver Johansen, der fik 580 stemmer ved sidste landstingsvalg. Langt fra Enoksen, der fik 2807 stemmer ifølge partiets hjemmeside.

Jørgen Wæver Johansen stod bag det ekstraordinære landsmøde i 2002, hvor Enoksen også blev forsøgt væltet, men forgæves. Jørgen Wæver Johansen er overbevist om, at det ikke vil ske igen.

- Nej, som sagt. Hver ting har sin tid. Jeg tror, vi i Siumut må gøre op med os selv, hvad vi egentlig vil. Jeg mener, jeg har en gedigen og realistisk chance for at blive valgt som formand, siger Jørgen Wæver Johansen.