GM-finale IT-79 blev Grønlandsmester for første gang efter dramatisk kamp

I dag var det GM-fodboldfinale tid, da de to Nuuk-klubber IT-79 og B-67 tørnede sammen i den afgørende kamp om årets Grønlandsmesterskab.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
12. august 2017 18:31

Den spændende finale foregik i Qeqertarsuaq på en af verdens smukkeste fodboldbaner, lige i vandkanten til Diskobugten.

Og helt frem til det 94. minut tegnede det til sejr til B-67, efter at Karsten Møller Andersen i midten af 2.halvleg bragte de regerende mestre foran 1-0.

Men i det sidste minut i overtiden lykkedes det IT-79´s Steffen Boller at score, så kampen måtte ud i to gange 15 minutters ekstratid.

Her bragte Aputsiaq Birch hurtigt B-67 foran 2-1,  men IT-79 udlignede igen efter 115 minutter ved Kuluk M. Ezekiassen.

Og da kampen således sluttede 2-2, måtte holdene afgøre det ved straffespark konkurrence.

Og her trak IT-79 det længste strå, så Nuuk-klubben for første gang nogensinde kan kalde sig Grønlandsmester 2017.

Lørdagen startede med broncekampen mellem de to Diskobugt-hold N-48 fra Ilulissat og G-44 fra Qeqertarsuaq.

Og dette uofficielle Diskobugt-mesterskab endte med en sejr til hjemmeholdet G-44, der vandt med 2-1 over N-48.