Islandsk samarbejde blomstrer østpå

Om knap en måneds tid lægger sidste skib i år fra kaj i Ittoqqortoormiut og Tasiilaq. Derefter går der op mod syv måneder før beboerne i Østgrønland igen får forsyninger ad søvejen.
I Tasiilaq er der omkring syv måneder mellem sidste og første skib. Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Apollo Jeremiassen
23. september 2015 07:52

Derfor nyder frugt- og grønthungrende forbrugere i særligt Tasiilaq godt af en mangeårigt samarbejde mellem Pilersuisoq og leverandører fra Island.

Samarbejdet, der har fungeret siden 1998, sikrer flyfrisk frugt, grønt og kølevarer. Og det er en aftale Pilersuisoq er yderst tilfreds med.

- Den vil jeg betegne som en perfekt løsning som vi har for østkysten. Det samarbejde som vi har med Island og leverandøren er rigtigt godt - og man kan sige i løbet af de sidste år er samarbejdet blevet mere og mere, og vi får flere varer derovrefra, siger kædedirektør Finn Fabricius.

 

Syv måneder mellem første og sidste skib

Han understreger, at det kun er i vinterperioden, at Pilersuisoq får leveret varer med fly fra Island.

Da der er omkring syv måneder mellem sidste og første skib ville det være umuligt at levere friske varer i butikken i hele perioden uden flyvarer.

Kædedirektøren oplyser, at det primært er islandsk frugt, grøntsager, mælkeprodukter og pålægsvarer, der bliver fløjet til Østkysten.

Men indimellem prøver Pilersuisoq også at levere blomster, planter og islandske specialiteter som for eksempel haj.

Det sidste skib kommer efter planen til Ittoqqortoormiut den 3. oktober, mens Tasiilaq får besøg af sidste skib en måned senere, den 2. november, oplyser Royal Arctic Lines kommunikationschef Jakob Strøm til KNR.