Isfjordscenter er et centralt element i udviklingen af turismen

Isfjordscenterprojektet i Ilulissat tager mere og mere form. Og det er et vigtigt skridt, der blev taget, da arkitekterne blev kåret, mener naalakkersuisoq for erhverv, Vittus Qujaukitsoq.
Foto © : Dorte Mandrup Arkitekter
Skrevet af Ivik Kristiansen
27. juni 2016 10:40

- Jeg synes, at det er glædeligt, og jeg er stolt over, at projektet nu vil blive realiseret. Det er jo meget centralt element i vores turismeudviklingsstrategi, som bliver en meget vigtig bestanddel i vores bestræbelse på at skabe aktiviteter for turisterne i fremtiden, siger Vittus Qujaukitsoq, som ligesom borgmester Ole Dorph har store forventninger til Isfjordscenteret.

- Vi forventer, at effekten af besøgscentret vil være meget betydeligt. Ikke kun for Ilulissat, men også for regionen, og dermed også for Grønland, siger Vittus Qujaukitsoq.

Læs også Store forventninger til det kommende Isfjordscenter

Når centeret åbnes i 2020 forventes der 25.000 besøgende turister i de første år, og et støt stigende antal i årene frem.

Og Vittus Qujaukitsoq siger, at der er grund til at have høje forventninger.

- Der ligger en lang række analyser af, hvor turisterne kommer fra, hvilke slags turister, der kommer til Grønland og aldersfordeling med videre. Så der ligger en betragtelig vidensgrundlag, der har dannet grundlaget for udviklingen af det her projekt, lyder det fra Vittus Qujaukitsoq.

Læs også BILLEDER & VIDEO Isfjordscenter ved Ilulissat er rykket et skridt nærmere

Budgettet udgør i alt 116 millioner kroner. Her bidrager Selvstyret med 15 millioner kroner, mens Qaasuitsup Kommunia bidrag lyder på 8 millioner kroner. Men den største bidrag kommer fra Realdania, der har postet 83 millioner kroner på projektet.

Så for at få regnestykket op, skal der stadig hentes 10 millioner kroner. Men de skal nok komme, siger Vittus Qujaukitsoq.

- Vi forventer, at pengene vil komme fra en eller flere udenlandske fonde. Der er allerde vist interesse for projektet, så jeg er ikke i tvivl om, at pengene vil komme. Jeg kan bare ikke afsløre, hvor tidligt, der kan indgå aftaler, men der er interesserede, siger naalakkersuisoq for erhverv, Vittus Qujaukitsoq.

Ivik Kristiansen stod for indslaget.