Inuk Silis Høegh får tildelt Selvstyrets kulturpris

Kulturprisen blev uddelt i dag i Grønlands Kulturhus Katuaq.
Foto © : Selvstyret Else Olsvig
21. juni 2015 13:26

Årets Kulturpris gik i år til kunstneren og filminstruktøren Inuk Silis Høegh. Kulturprisen blev uddelt på Nationaldagen den 21. juni 2015 i Grønlands Kulturhus Katuaq.

Naalakkersuisoq for kultur Nivi Olsen stod for overrækkelsen. I sin tale kaldte hun Inuk Silis Høegh for 'ydmyg, venlig, professionel og respekteret, ikke mindst i kunstnerkredse. Han evner at lytte, iagttage og søge forståelse for sit arbejde'.

- Han er en seriøs og engageret kunstner, der arbejder på højt niveau. Han er udforskende og nysgerrig, og tit og ofte ender hans arbejde med, at der bliver åbnet op for flere spørgsmål end svar. I sit kunstneriske arbejde sætter han – ofte med et glimt i øjet – spørgsmålstegn ved det etablerede tankesæt og bruger en vifte af teknikker til at udforske bl.a. hvordan individet navigerer i en verden under kulturel nedsmeltning, sagde hun.

Talen fortsatte i et godt stykke tid, da naalakkersuisoq havde sat sig for at nævne alle de værker, som kulturprismodtageren har lavet.

Inuk Silis Høegh sagde i sin takketale, at han var overrasket og ydmyg over at modtage prisen. Og så henvendte han sig til nalakkersuisoq og hendes opremsning af hans meritter.

- Selvom naalakkersuisoq for kultur Nivi Olsen opremsede alle de værker, jeg har været med
til at fremstille, føler jeg, at jeg lige er startet, sagde han.

Den seneste store værker filmen om musikgruppen SUME, som fik en del  de internationale filmpriser.