Inuit Ataqatigiit får ny gruppeformand i Inatsisartut

Efter sommerferien har IA's Inatsisartut-gruppe valgt at omfordele nogle af ansvarsområderne blandt medlemmerne. Det skriver IA i en pressemeddelelse.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Nauja Møller
28. august 2015 10:22

Den nye gruppeformand er Peter P. Olsen, som blandt andet sidder i Inatsisartuts kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke, samt Finans- og Skatteudvalget.

Peter P. Olsen kommer til, efter Agathe Fontain, der efter at have stået i spidsen af Inatsisartutgruppen i en lang årrække, har ønsket at lægge sine kræfter på andre områder.

Agathe Fontain fortsætter i gruppeledelsen som gruppenæstformand.

Derudover har Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe valgt det mangeårige finansudvalgsmedlem Naaja Nathanielsen, som gruppens finansordfører.

Samtidig træder Naaja Nathanielsen tilbage som politisk ordfører, hvor posten går videre til partiets politiske næstformand Aqqaluaq B. Egede.

 

Múte Bourup Egede overtager Aaja Chemnitz Larsens post

- Jeg er glad for, at vi løbende rokerer rundt så vi får en god fordeling af posterne, og udnytter vores kræfter bedst muligt, udtaler IA's formand Sara Olsvig og fortsætter;

- Vi vil fortsætte vores gode arbejde og vi glæder os til samarbejdet med de andre partier i Inatsisartut, skriver altså Sara Olsvig.

Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe kommer i øvrigt til at omfordele udvalgsposter, da partiets nye folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen går på orlov fra Inatsisartut, og overlader posten til Múte Bourup Egede.

Den endelige fordeling af udvalgsposterne meddeles når konstitueringen er gennemført i starten af Inatsisartutsamlingen.