AVANNAATA QIMUSSERSUA Ingen Ilulissat-deltagere ved startlinjen

For første gang i Avannaata Qimussersuas historie skal løbet afholdes uden en eneste deltager fra Ilulissat. Dette sker på grund af karantæne, da byen har været ramt af hundesyge blandt byens godt 1200 slædehunde.
Saattut - Uummannaq Foto © : Dorthe Jensen, Saattut
30. marts 2016 16:16

- Det er dybt beklageligt, at vi ikke kan deltage. Vi, fra Qimussersaq ærgrer os selvfølgelig, men vi kan sagtens forstå det. Vi har naturligvis forståelse for karantænen, når der netop har været udbrud af hundesyge i Ilulissat, siger Ville Siegstad, der er formand for Ilulissats lokale hundeslædeforening, Qimussersaq.

Læs også 19 unge og 33 voksne i kamp om hundeslædemesterskab

Læs også Hunde fra Ilulissat udelukket fra GM

I weekenden bliver det årlige hundeslædeløb, Avannaata Qimussersua, afholdt i Uummannaq. Her skulle de fem suspenderede hundeslædekuske fra Ilulissat ellers skulle stå parat ved startlinjen, men ellers er alt andet som normalen, fortæller formand for Kalaallit Nunaanni Qimussertartut Katuffiats formand, Mikkel Jeremiassen.

 - Vi er klar. Vores deltagere, 33 i voksenrækken og 19 børn, er alle ankommet til Uummannaq, siger Mikkel Jeremiassen. 

Bestemte forholdsregler

Forholdsreglerne for de andre deltagere er klare på grund ad den nylige epidemi.

- Vi har det krav, at de deltagende hunde skal være raske og have papir på, at de mindst én gang inden for de sidste tre år er vaccineret, siger Mikkel Jeremiassen og fortsætter:

Læs også Hundekarantæne i Saqqaq og Qeqertaq slut

- Hundende skal være vaccineret mod parvo-virussen, hundesyge og rabies, siger formanden for Kalaallit Nunaanni Qimussertartut Kattuffiat.

Avannaata Qimussersua bliver afholdt i Uummannaq 2. april 2016.