Steen Lynge: Ingen bør støtte test-forslag

Nivi Olsens forslag om at teste studerende for brug af stoffer, møder kritik.
Skrevet af Karsten Sommer
26. oktober 2016 06:31

Kære Nivi, træk forslaget tilbage!

Sådan lyder opfordringen i dag fra Atassuts Steen Lynge, der mener at Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen bør tilbagetrække forslaget om at kunne foretage testning på uddannelsesinstitutioner og kollegier af uddannelsessøgendes brug af euforiserende stoffer.

- Ingen bør støtte forslaget om at kunne foretage testning på uddannelsesinstitutionerne og kollegier af uddannelsessøgende, skriver Steen Lynge.

Læs også VIDEO Inatsisartut-medlemmer revser hashtest

Nivi Olsen anfører, at forslaget udspringer af et ønske om at beskytte uddannelsessøgende og deres læringsmiljø. Endeligt peger hun på, at det er et tilbud, som uddannelsesinstitutioner og kollegier kan vælge at benytte i tilfælde af begrundet mistanke om misbrug og ikke er til rutinemæssige test.

Steen Lynge kalder det dog en glidebane, hvis man flytter politiets ansvar for at kunne foretage undersøgelser af kriminelle forhold til uddannelsesstedernes ansatte.

- Det vil betyde, at man går væk fra at være en retsstat, og sætter den enkeltes borgers rettigheder under stærk pres, mener Atassut´eren.

Han mener i stedet, at uddannelsesinstitutionerne kan indskærpe overfor de studerende, at enhver lovovertrædelse anmeldes til myndighederne og bruge forebyggelse i kampen mod de euforiserende stoffer.

Forslaget skal 2.behandles i Inatsisartut torsdag den 10.november.