Inatsisartut-udvalg på orienteringsrejse i USA

Inatsisartuts udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg er drager på orienteringsrejse USA. Med på turen er også Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.
Udvalget skal blandt andet besøge Air Force Space Command i Colorado Springs, som varetager relationer for blandt andet Thule Air Base. Foto © : Air Force Space Command
Skrevet af Inge S. Rasmussen
30. august 2016 07:58

Det er tid for politikernes udvalgsrejser i øjeblikket. Mens Folketingets Grønlandsudvalg rejser rundt heroppe, er Inatsisartuts udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg fløjet til USA. Med på turen er også Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.

Det tre dage lange besøg, der begyndte i går og varer til i morgen, foregår i Washington hvor parlamentarikerne skal mødes med - som det hedder i en pressemeddelelsen - en række aktører inden for den amerikanske administration med relation til Arktis og Grønland samt forsvarsanliggender.

I Colorado Springs vil man endvidere besøge Air Force Space Command, som varetager relationer for blandt andet Thule Air Base.

Vittus Qujaukitsoq glæder sig over at følge med udvalget til USA på orienteringsrejsen, som i hans øjne vil give gode erfaringer og inspiration til de kommende drøftelser om forsvars- og sikkerhedspolitiske forhold til Inatsisartuts efterårssamling.

- En rejse som denne giver en god forståelse for de forhold der gør sig gældende i forhold til den amerikanske militære tilstedeværelse i Grønland, udtaler Vittus Qujaukitsoq i pressemeddelelsen.

Udvalgsmedlemmer på rejsen er formanden Justus Hansen (D), Vivian Motzfeldt (S), Sara Olsvig (IA), og løsgænger Per Rosing-Petersen.