Inatsisartut skal godkende Erik Jensen mandag

Godkendelse af Erik Jensen er først på programmet når Inatsisartut samles mandag, og senere på dagen skal politikerne behandle forslaget om oprettelse af en handicaptalsmand.
Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen(tv), holdt torsdag et pressemøde, hvor Erik Jensen(Th) blev præsenteret som nyt medlem af Naalakkersuisut. Inatsisartut skal godkende Erik Jensen mandag. Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
24. april 2017 07:23

Torsdag kom det frem, at Siumutpolitikeren Erik Jensen fra Sisimiut skal overtage de områder som Martha Lund Olsen overlod til Múte Borup Egede(IA), da hun blev fyret fra Naalakkersuisut 27. januar i år.

Derfor skal Inatsisartut mandag godkende Erik Jensen som ny naalakkersuisoq for kommuner, bygder, yderdistrikter, infrastruktur og boliger.

Kim Kielsen lagde i sin begrundelse for valget af Erik Jensen vægt på Jensens mangeårige ansættelse i boligselskabet INI. Erik Jensen blev valgt til kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia og fik i den forbindelse næstflest stemmer for Siumut i kommunen - kun overgået af den nye borgmester Malik Berthelsen.

Handicaptalsmand skal oprettes

Senere skal politikerne tage stilling til oprettelse af en såkaldt handicaptalsmand - en talsmandsinstitution for personer med handicap.

Formålet med den nye talsmand er at styrke rettighederne for borgere med handicap her i landet, skriver naalakkersusisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig i sit forelæggelsesnotat:

- Oprettelsen af en handicaptalsmandsinstitution er et udtryk for, at Naalakkersuisut finder det meget  vigtigt at  sikre  den  praktiske  og  borgernære  implementering  af FNs konvention om rettigheder for personer med handicap, hedder det i notatet.

Inatsisartut skal desuden også behandle et forslag om misbrugsbehandling fra naalakkersuisoq for sundhed. Du kan se hele programmet på inatsisartut.gl.