Ilisimatusarfik fejrede 37 studerende

I dag blev 37 studerende fejret som bachelorer og kandidater til dimission på Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik. Blandt kandidaterne var landets naalakkersuisoq for uddannelse, forskning, kultur og kirke.
27. februar 2015 18:22

Alt i alt fik 28 studerende en bachelor og hele ni studerende en kandidatgrad.

Det er flere end sidste år, hvor 24 blev bachelorer og seks blev kandidater.

- Det betyder jo rigtigt meget, at der er så mange, der bliver færdige, og at der bliver flere og flere hvert eneste år. Og det er vigtigt, at antallet stiger både af bachelorer og kandidater, og at flere og flere gennemfører deres uddannelser, siger Gitte Trondheim, der er institutleder på Ilisimatusarfik, til KNR.

Kandidatgrad til minister

Særligt en af kandidaterne, der fik bevis i hånden i år, skilte sig ud af mængden.

Nemlig Nivi Olsen, der udover at få titlen kandidat, også skulle holde tale i sin funktion som naalakkersuisuoq for uddannelse.

Hun blev færdig som kandidat i april sidste år. Og en af dem, der har fulgt den 29-årige naalakkersuisoq fra specialeskrivningen og frem til i dag, er Nivi Olsens kæreste, Nukannguaq Zeeb.

En lettelse for familien

Sammen har de to børn. Og med Nivis nye titel som naalakkersuisoq, kan det være sin sag at få hverdagen til at hænge sammen.

- Det er selvfølgeligt arbejdskrævende. Men når vi endelig har en eftertænksom stund, så tænker vi, at vi bør arbejde, mens vi lever. Derfor er det vigtigt at være støttende og enige med hinanden, siger Nukannguaq Zeeb.

Han er glad for, at Nivi Olsen i dag kan kalde sig kandidat.

- Det er en lettelse, da jeg også studerer. Vi har fået børn, mens vi var i gang med vores studier, så derfor er det en kæmpe lettelse, at det nu er overstået, fortæller Nukannguaq Zeeb.

Godt for Grønland med studerende

Og for hovedpersonen selv var oplevelsen i dag også noget særligt.

- Hvordan er det både at blive fejret som kandidat og så derudover også holde tale som naalakkersuisoq for uddannelse?

- Et meget kort svar på det, det er, at jeg er meget, meget lykkelig. Det at kunne se, når jeg brænder for at øge uddannelse og så fra min post samtidig med, at jeg får beviset, at kunne se kammeraterne der med beviser, som jeg kender deres kvalifikationer og deres kunnen, og der tænker jeg, at det er virkeligt godt for Grønland, det her, siger Nivi Olsen.

Ansøgningsfrist på søndag

Hvis du selv går og drømmer om en videregående uddannelse, så er det nu, der skal søges.

Hvis du vil studere på Ilisimatusarfik, skal de nemlig senest have din ansøgning nu på søndag den 1. marts. Du kan læse mere om, hvordan du søger på universitetets hjemmeside uni.gl.