VIDEO Idé: Fodbold GM 2020 i Tasiilaq

Fodboldsspillere i Tasiilaq kræver at GM i fodbold arrangeres i Tasiilaq for allerførste gang i 2020. Og fodboldforbundets formand er da også åben overfor idéen.
Skrevet af Sivert Olsen
17. august 2015 17:43

GM i fodbold i Tasiilaq i år 2020 er realistisk. Og Tasiilaqs befolkning er klar til at arbejde for at realisere denne drøm.

- I allerhøjeste grad, for her på østkysten findes der masser af erfarne folk, som kan arrangere sådan noget. Desuden ved jeg, at sportsforeningerne herovre er rigtig gode til at hjælpe hinanden. Derfor har jeg ingen betænkeligheder ved idéen, siger fodboldentusiasten fra Tasiilaq, Knud Mathiassen til KNR.

Men for at kunne realisere det, kræver det at visse krav bliver opfyldt.

- Tasiilaq skal regne med at få præcis samme betingelser som alle andre. For de skal kunne tage imod 160-200 gæster, som selvfølgelig skal indlogeres og forplejes. Desuden er der visse kvalitetskrav til fodboldbanen, siger formanden for GBU, John Thorsen til KNR.

- Vores organisation kan sørge for at opfylde de krav der er, og jeg mener, at vores kommune selvfølgelig har noget at se frem til, siger Knud Mathiassen.

Her vil alt afhænge af trafikken mellem Vest- og Østgrønland.

- Hvis trafiksituationen ikke har ændret sig i forhold til i dag, så kan det godt blive svært at samle 200 mennesker i en uge i Tasiilaq, siger John Thorsen.

Men uanset hvad, er man åbne for idéen, for der er stadigvæk fem år til at planlægge.

- Hvis GM skal arrangeres i Østgrønland så skal det hele på plads så tidligt som muligt, og hvis det kan lade sig gøre, så er idéen altså meget realistisk, siger John Thorsen.