IA'er: Skal dukkeprojekt lukkes?

Medlem af Inatsisartut Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit frygter at Naalakkersuisut vil lukke det såkaldte dukkeprojekt.
Foto © : Paarisa
Skrevet af Karsten Sommer
28. maj 2015 06:23

Dukkeprojektet har eksisteret siden 2011 og en evaluering fra 2013 viser, at projektet ellers har haft en stor effekt på antallet af uønskede aborter, skriver IA´eren i et paragraf 37-spørgsmål til Naalakkersuisut.

Dukkeprojektet har bestået af en række såkaldte "real care dukker", som ligesom rigtige babyer, vågner om natten, skal have mad og skiftes. De unge har typisk skulle tage sig af de kunstige babyer i 2-3 dage, så de får indsigt i hvad det kræver at have børn i en ung alder. Formålet har været, at nedbringe antallet af uønskede graviditeter og sikre, at unge bliver mere bevidst om hvornår de vil have børn.

 

Hvad skal der sættes ind i stedet for?

Aaja Chemnitz Larsen spørger om Naalakkersuisut kan bekræfte at projektet opgives? Hvad det vil koste at skrotte de dyrt indkøbte real-care dukker, og hvad Naalakkersuisut har tænkt sig at sætte i stedet for forebyggelsesprojektet?

Og påpeger, at evaluering af projektet har vist at 46 % af de unge efter at have passet de kunstige babyer, har besluttet sig for at få børn på et senere tidspunkt end ellers forventet. Og også har haft en markant effekt på de unges brug af prævention.

IA´eren ønsker svar inden 10 arbejdsdage.