IA: Større skattefradrag for børnefamilier

Børnefamilierne skal have større skattefradrag. Det sagde IA's formand Kuupik Kleist til krydsild i går aftes.
27. maj 2009 14:29

- Børnefamiliernes tilværelse kan gøres bedre ved at forhøje bundfradraget før skat for familier med børn, for eksempel med et beløb på 5.000 kroner pr. barn pr. år og 10.000 kroner hvis man har to børn, siger Kuupik Kleist.

Børnefamilierne vil få en lettere tilværelse, og blive bedre i stand til at klare sig selv med de udgifter der er forbundet med at have børn.

- Vi har jo i en årrække prøvet at lette tilværelsen for familier med små indkomster. Nu prøver vi denne her vej, og vi tror faktisk, at det kan samle flertallet i det nye landsting, siger IA's formand Kuupik Kleist.

Bundfradraget er i dag på 48.000 kroner. Derudover er der personfradrag på 10.000 kroner, og derfor betaler man først skat, når man har tjent 58.000 kroner.

Men med Inuit Ataqatigiits forslag kommer familier med flere børn til at betale et meget mindre skattebeløb.

- Formålet er jo, at man skal kunne klare sig selv og i mindre grad være afhængig af ydelser fra de sociale system. Vi har ikke regnet det fuldstændigt igennem det endnu, selve beløbets størrelse må bero på hvad man nu kan blive enige om i landstinget, og så må vi jo også se på om det bliver nødvendigt at spare på andre steder, men det er formålet, at familierne skal kunne klare sig selv bedre.