IA og Demokraterne tror på det ny Øst-Vest-samarbejde

Landstingsmedlem Asii Chemnitz Narup fra IA bliver den nye Øst/Vest-kommunes kommende borgmester. IA, Demokraterne og Per Nukaaraq Hansen fra Ivittuut har i dag indgået aftale om at samarbejde og har dermed skabt et flertal uden om Siumut.
Skrevet af Karsten Sommer
09. april 2008 18:57

IA’s koordinator i det nye samarbejdsudvalg, Ove Karl Berthelsen, der i den gamle kommunalbestyrelse var IA´s gruppeformand, samt Per Berthelsen – kommende viceborgmester – fra Demokraterne, fortæller om baggrunden for at de to partier for første gang indgår et forpligtende samarbejde:

- Det er et længerevarende uofficielt samarbejdsforhold, der bl.a. har fungeret på udvalgsplan i Nuuk Kommune, samt det at IA´s og Demokraternes formand har arbejdet sammen i Selvstyrekommissionen, der har givet en dialog imellem os, som nu fører til at vi etablerer dette samarbejde, siger Ove Karl Berthelsen.

- Og det er vi stolte over. Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi ofte har haft kig på IA som en potentiel samarbejdspartner, som kunne føre til noget spændende dynamik, og det håber jeg at dette nye samarbejde udvikler sig til, siger Demokraternes Per Berthelsen.

Begge partirepræsentanterne tror på at partierne kan have en samarbejdsplan klar inden 1.maj, hvor konstitueringen af overgangsudvalgene skal være klar.

- Begge parter har viljen og lysten til at lave en god plan for den nye storkommune, siger Ove Karl Berthelsen, og Per Berthelsen håber ligefrem at der ligger noget mere konkret på bordet, inden IA´s formand Kuupik Kleist og Per Berthelsen på tirsdag tager til Danmark, for at medvirke ved det sidste møde i Selvstyrekommissionen.

Begge er overbevist om at samarbejdet vil føre til bedre service for hele Storkommunens befolkning.