IA genkender kritik fra Kielsen: Men I tumler rundt i uklare formuleringer

Oppositionen stiller unødvendige spørgsmål, som forhindrer os i at lave vores politiske arbejde, siger formanden for Naalakkersuisut. IA mener, at deres svar er for uklare.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut.
Skrevet af Sandra Meinecke
20. april 2015 16:07

IA mener ikke, at de får ordentlige svar, når de stiller spørgsmål til Naalakkersuisut.

Men oppositionen stiller for mange spørgsmål - og nogle gange det samme igen og igen, lyder det fra formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.

Formandens anklage kommer, efter at oppositionen i sidste uge kritiserede Naalakkersuisut for blandt andet at være for lukket og ikke have genvundet tilliden hos befolkningen.

        

Læs også Kielsen efter kritik: Vi har stadig befolkningens tillid

 

Men den kritik afviser Kim Kielsen, som til gengæld efterlyser ro til at gøre sit arbejde, for han mener, at oppositionen stiller alt for mange unødvendige spørgsmål, som forsinker dem i at udøve deres politik.  

- Det er jo den ret, vi har fra parlamentet. Den synes jeg ikke, man skal pille ved, siger Naaja Nathanielsen fra IA og understreger, at man bør se på, hvad det er for spørgsmål, som oppositionen stiller:

 

- Det er jo spørgsmål om Pituffik-håndteringen. Det er spørgsmål om uberettigede fyringer. Det er spørgsmål omkring rokaden, og det er spørgsmål, som følger op på, at man ikke giver de svar, som man skal til sagen under samråd, siger Naaja Nathanielsen, som nemlig modsat formanden mener, at deres svar ikke er oplysende nok.

 

Uklare svar man ikke forstår
Til spørgsmålet om, hvorvidt hun kan genkende kritikken om, at de stiller de samme spørgsmål igen og igen, svarer hun:

- Jeg kan godt genkende, at man vi nogle gange bliver nødt til at stille det samme spørgsmål flere gange, fordi der ikke bliver svaret, og man tumler rundt i uklare formuleringer, der gør, at man ikke ved, hvad det er for et svar, man har fået, siger Naaja Nathanielsen.

 

Men Kim Kielsen er lodret uenig, og spørger retorisk, om de overhovedet ser på de svar, som de kommer med:

- Læser de så det materiale, de får stukket i hånden? Nogle gange gentager de om det samme spørgsmål fire gange, siger Kim Kielsen.

Kunne det være, at spørgsmålene ikke er oplysende nok?

- Nej.