IA efterlyser en stærkere indsats på arbejdsløsheden

Ingen store ændringer i Naalakkersuisuts anden finanslov i denne valgperiode, mener Inuit Ataqatigiit.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. august 2015 12:12

IA er enig med Naalakkersuisut i, at der er brug for reformer, hvis vi her i landet skal bevare eller udvikle den velfærd vi har i dag, det siger IA's finansordfører, Naaja Nathanielsen.

- Og derfor vil vi stadigvæk mene, at det er vigtigt med en skatte- og boligreform, hvis vi skal se reelle ændringer, siger Naaja Nathanielsen og konkretiserer:

- Vi ønsker nemlig, at skabe både incitament til at arbejde, men også at sørge for, at pengene distribueres i samfundet, så der er rimelighed over for de folk, der bor her i landet.

IA efterlyser også en stærkere indsats mod ungdomsarbejdsløsheden, hvor halvdelen af de ledige her i landet i dag, er unge mellem 18 og 34 år.

- Hvis vi ikke gør noget ved det nu, og det skal vitterligt gøres noget ved det lige nu i det her år, så kommer det til at bide fast ved de næste mange år i fremtiden. Og det er vi meget bekymret for.

En anden ting, som IA har bekymring for er, at hvis Naalakkersuisut sætter afgifter på sukker og alkohol.

- Det er noget der rammer de svageste i samfundet allerhårdest, og det havde ikke nogen effekt, som man tidligere havde regnet med. Så vi ser frem til, at dette bliver præciseret under præsentationen af finanslovsforslaget for 2016, siger IA's finansordfører Naaja Nathanielsen.