Hvem ringer klokkerne for?

En kirke i Canada vil ringe med kirkeklokkerne 1122 gange - Et slag for hver inuit, indianer eller metis-kvinde, der er blevet myrdet eller er forsvundet.
30. maj 2015 17:34

Det har chokeret mange i Canada, at over 1100 inuit, indianere og metis-kvinder er blevet myrdet eller er sporløst forsvundet. Nogle oprindelige folks organisationer sœtter tallene endnu højere. Over 200 sager er ikke opklaret endnu.

Nu har en kirke i byen Sudbury i Ontario, besluttet at ringe med kirkeklokkerne 1122 gange for hver inuit, indianer eller metis-kvinde myrdet eller forsvundet.

Den canadiske regering bliver ved med at nœgte at afholde en national undersøgelse om dem, men der er dog alligevel megen opmœrksomhed omkring dem. Det statsejede TV-netvœrk CBC laver noget hver uge om kvinderne, og de to store aviser National Post og Globe and Mail har flere historier hver uge.

Kirkeklokkerne vil ringe en gang i timen alle ugens dage, undtagen søndag, mellem kl. 11 og 16. Klokkerne vil ringe første gang den første juni. Det er i øvrigt den dag den canadiske Sandheds- og Forsoningskommission afholder sin afslutningsceremoni.

Kirken, the Anglican Church of the Epiphany, udtaler til avisen Sudbury Star, at klokkerne vil vise kirkens solidaritet med oprindelige folks kvinder og deres kamp for at opnå retfœrdighed, såvel som den landsdœkkende undersøgelse, de ønsker.

Klokkerne vil blive ved indtil den 20 juni.