Historisk dag for grønlandsk hellefiskefiskeri

Det er en stor dag for det udenskærs fiskeri efter hellefisk i Vestgrønland i dag, der nu som det første i verden har fået tildelt MSC-certifikatet for fiskeri efter hellefisk. 
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
23. maj 2017 16:22

Arbejdet frem mod at blive MSC-certificeret startede i marts sidste år, og gives i henhold til den internationalt anerkendte organisation Marine Stewardship Council’s standarder for bæredygtige og velforvaltede fiskerier. 

Bag initiativet står Sustainable Fisheries Greenland, SFG, der er en sammenslutning af grønlandske fiskeri- og produktionsvirksomheder. 

Og MSC-certificeringen vil blive af stor værdi for de grønlandske virksomheders salg af hellefiskeprodukter på det internationale marked, understreger SFG.

- Nu foreligger der dokumentation for, at råvarerne kommer fra et bæredygtigt og godt forvaltet fiskeri. Dermed sikres det, at de grønlandske produkter får adgang til de markeder, hvor de har størst værdi, skriver SFG i en pressemeddelelse.  

Tidligere har det grønlandske fiskeri efter rejer og stenbider også opnået MSC-certificering, og endelig blev det grønlandske fiskeri efter blandt andet torsk i Barentshavet MSC-certificeret i 2015. 

Der er i dag 312 MSC-certificerede fiskerier på verdensplan.