Arajutsivigit? Her er ugens store nyheder

Havde du ikke tid til at læse alle ugens mange nyheder? Så giver vi dig her et overblik over, hvad der er sket i løbet af ugen, der er ved at være gået.
Skrevet af Kenneth Elkjær
21. januar 2017 08:19

Uge tre har budt på mange store og små historier. Men de tragiske begivenheder i Tasiilaq og Reykjavik har overskygget det meste. 

Ugen startede med triste nyheder fra Østgrønland, hvor to personer begik selvmord og en person blev dræbt indenfor en uge.

Det fik mandag borgmester i Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, til at rejse til Tasiilaq sammen med psykologer og en psykiater for at yde støtte til borgere og fagpersonale i byen efter de tragiske hændelser. Mandag aften holdt borgerne fakkeloptog i byen efter de tragiske hændelser, der har påvirket byens 2000 indbyggere. Læs mere om det her.

Mandag bød dog også på gode nyheder. Et dyk ned i statistikkerne viser nemlig, at der var fremgang på flere økonomiske parametre. Både eksporten og arbejdsløsheden viste gode takter i 2016.

Og nu vi er ved nationaløkonomi, så bød tirsdag også på en nyhed for den tidligere naalakkersuisoq for finanser og råstoffer, Randi Vestergaard Evaldsen, der i dag er formand for Demokraterne og medlem af Inatsisartut. Tirsdag meddelte hun, at hun vil være at finde på stemmesedlerne i Kommuneqarfik Sermersooq, når der er kommunalvalg 4. april i år.

Og nu skal blikket rettes mod udlandet og en alvorlig sag i Reykjavik, der har fyldt nyhedsbilledet siden tirsdag. I sidste weekend forsvandt en 20-årige kvinde i den islandske hovedstad, og mistanken blev hurtigt rettet mod medlemmer af besætning på den grønlandske trawler Polar Nanoq.

Og den historie blev ved med at udvikle sig frem til fredag. I alt fire personer har været anholdt fra besætningen på Polar Nanoq.

Én er anholdt i forbindelse med fund af 20 kilo hash, der blev opdaget, da politiet undersøgte trawleren i forbindelse med den 20-årige kvindes forsvinden.

Tre andre besætningsmedlemmer blev anholdt i sagen om Birna Brjánsdóttir, der forsvandt natten til søndag. En af de tre blev torsdag løsladt, mens de to andre blev varetægtsfængslet i to uger.

Den 20-årige kvinde er stadig ikke fundet, og i weekenden sætter politiet i Island specialstyrker ind i eftersøgningen. Læs mere om det her.