Hellefiskefiskere snyder med netmasker

Der bliver fisket med ulovlige garn efter hellefisk, og det er stigende problem. Det slår Grønlands Fiskerilicenskontrol, GFLK, fast i et svar på Hans Aronsens paragraf 37-spørgsmål.
Foto © : Forsvaret
12. maj 2016 11:28

Fiskerilicenskontrollen peger på, at de har set en stigende anvendelse af garn med for lille maskestørrelse i fiskeriet efter hellefisk. 
Årsagen til det ulovlige fiskeri skyldes givetvis faldende størrelser på hellefisk. Her er problemet ikke mindst, at det har en stærkt selvforstærkende negativ effekt på bestanden, skriver Fiskerilicenskontrollen i deres svar. 

Læs også Fiskeriet fulgte ikke anbefalinger

Her bliver det også gjort klart, at det er af største vigtighed, at de lovfastsatte maskestørrelser respekteres, og det er en af GFLK's indsatsområder at kontrollere fiskeriredskaber i hellefiskefiskeriet.  
GFLK's kontroller viser, at synderne hører til i Disko Bugten, men GFLK understreger også, at det store flertal af kystnære fiskere, som fisker efter hellefisk, faktisk overholder reglerne.
- Det er et mindretal, der - på bekostning af flertallet - bevidst overtræder reglerne, lyder det fra Grønlands Fiskerilicenskontrol.