Helle Thorning-Schmidt forlader politik

Den tidligere danske statsminister bekræftede onsdag aften, at hun skal være direktør for den verdensomspændende børneorganisation Save the Children International - her i landet kendt som Red Barnet.
Den tidligere, danske statsminister fra 2011-2015 flytter nu til London for at stå i spidsen for den internationale børneorganisation Save the Children International - herhjemme kendt som Red Barnet. Foto: Arkiv.
Skrevet af Karsten Sommer
14. januar 2016 05:35

Både Helle Thorning-Schmidts efterfølger som statsminister, Lars Løkke Rasmussen, og hendes efterfølger som partiformand i Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, ønsker hende tillykke med det nye job.

- Tillykke Helle! Så velfortjent med den flotte post. Tak for kampen og din store indsats for Danmark. Pas godt på børnene, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen på sin Twitter-profil.

Og også Mette Frederiksen sender hende en tak for indsatsen.

- Helle har den nødvendige viljestyrke og vil gøre en positiv forskel til gavn for de børn i verden, der har mest brug for det. Tillykke, og tak for din indsats for Danmark og for Socialdemokratiet, skriver Mette Frederiksen i en kommentar.

Den tidligere statsminister tiltræder sit nye job i april. Hendes nye arbejdsplads kommer til at ligge i London, hvor hendes mand, Stephen Kinnock, i forvejen har sit daglige arbejde som medlem af det britiske parlament. 

Organisationen har op mod 25.000 ansatte og et årligt budget på omkring to milliarder dollar.